News

Na een reparatie van de medium mantels en revisie van de aandrijvingen gaan deze twee onder aangedreven kookketels binnen een week weer retour naar de klant. Heeft u kookketels en geschraapte warmtewisselaars in uw productie en bent u opzoek naar een goede service partner neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Another successful FAT this time for an Aseptic Perfitherm SSHE thermal processing line including a Perficlean smart CIP system with dynamic energy saving! At the Perfinox factory we offer the unique possibility to FAT test with product under the designed process conditions. After testing the line is cleaned via CIP dismounted and packaged for transport to the customers factory. Please let us know if we can help your food processing challenges!

Twee dubbel uitgevoerde FillFast units met normwagenpompen en gesegmenteerde trechter klaar voor transport. Door de compacte bouw is het mogelijk om 2 verschillende producten gelijktijdig in een tray te doseren. Met FillFast bieden wij hygiënisch ontworpen klant specifieke oplossingen die door hun snelle demontage voor reiniging ideaal zijn voor meerdere productwissels per shift. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Voor een Nederlands klant deze tweedehands Terlet geschraapte warmtewisselaar nagekeken en net voor het weekend op weg naar zijn tweede leven als koelmachine! Heeft u kookketels en geschraapte warmtewisselaars in uw bedrijf en bent u opzoek naar een goede service partner neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Deze mooie FillFast met een 2 x 2 kops doseerfunctie is nu onderweg naar de PPMA. Na de beurs zal de machine bij een tweebaans traysealer geplaatst worden. Diverse producten met garnituur worden door de hopper met horizontaal roerwerk homogeen gehouden voor een optimale dosering. Het unieke ontwerp zorgt voor eenvoudig ontmantelen en reinigen, zonder gereedschap is de machine in minder dan 2 minuten gedemonteerd. Mocht u de PPMA bezoeken loop dan even langs de stand van Holmach waar u van harte welkom bent!

Een opgeblazen koelmantel geen probleem dat lossen we op! Voor één van onze klanten hebben we van deze geschraapte warmtewisselaar de buiten cilinder gerepareerd. De mantel was tijdens de CIP reiniging opgeblazen door opgesloten koelwater. De mantel is teruggedrukt, op meerder punten verstevigd, gepolijst en binnen 2 dagen weer in productie. Heeft u kookketels en geschraapte warmtewisselaars in uw bedrijf en bent u opzoek naar een goede service partner neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Project nummer 3 wordt deze week opgestart bij een sausproducent in Duitsland. Deze Perfitherm lijn met geïntegreerde duur verhitter pasteuriseert en koelt diverse sausen voor dat deze richting de afvullijn gaan. Gladde sausen maar ook producten met garnituur zijn geen probleem en worden product schonend verwerkt. Heeft u een procesvraagstuk voor mengen, dispergeren, pasteuriseren, koelen etc daag ons dan uit en neem contact op!

Project nummer 4, na levering van de eerste FillFast in 2019 is ter uitbreiding van de capaciteit  een tweede identieke FillFast 3 kops servo piston doseermachine geleverd aan onze klant in Nederland. De FillFast is uitgevoerd met een 350L producthopper inclusief verschillende product specifieke roerwerken. Producten variërend van dun vloeibaar met garnituur tot hoog viskeus kunnen in volumes van 50 tot 610ml homogeen gedoseerd worden. De geïntegreerde servo gestuurde induikbeweging in combinatie met de servo aangedreven pistons zorgen voor een gecontroleerde dosering. De FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen zonder gereedschap. Daarnaast is de machine klant specifiek op te bouwen in diverse configuraties voor een optimale integratie in het proces.Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op!

Vandaag het tweede project dat momenteel wordt uitgeleverd. Zes nieuwe 1.250L kookketels zijn onderweg naar een klant in Duitsland. Bij de klant worden de ketels geïntegreerd tot een nieuwe kooklijn voor kant & klare gerechten. Het ontwerp, de productie, automatisering en installatie worden geheel in eigen beheer door DPT en onze partner Perfinox uitgevoerd. Heeft u interesse neemt u dan contact op!

Ondanks de vakantieperiode is het top drukte voor DPT en onze partner Perfinox. Drie grote projecten worden uitgeleverd of momenteel bij onze klanten geïnstalleerd. Vandaag het eerste project de levering van een 1.000L multi purpose Perfiprocess unit voor een klant in Canada. De unit is voorzien van steam infusion, indirecte verwarming en koeling, een vacuüm systeem ze kan kantelen en middels de geïntegreerde CIP gereinigd worden. Heeft u interesse neemt u dan contact op!

Samen met Cédric De Bleye weer een mooie installatie opgeleverd bij een producent van biologisch soepen. Deze mobiele hot fill pouch vuller werkt in combinatie met een FillFast piston doseermachine en een 150L verwarmde buffer met horizontaal roerwerk. De pouch vuller kan stazakken en 3, 5, 10 liter InnoFill zakken heet afvullen en sealen. Daarnaast kan de machine gebruikt worden voor het doseren in bekers, emmers, flessen etc. Producten met hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Voor extreem viskeuze producten is er de ViscoFill die kan worden aangesloten op een vacuümvuller. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op!

We are busy designing a new Perfitherm scraped surface heat exchanger inline pasteurisation system for a customer in Germany. The Perfitherms will be used to pasteurize various sauces at a 5.000 kg per hour flow rate. The system will be prefabricated and fully tested before leaving the Perfinox workshop. Please let us know if we can help you with your fruit, soup, sauce, dairy, dips, spreads, bakery ingredient processing challenges and contact us or stop by our booth Hall 10.1 – Stand E30/F31 during the Anuga Food Tec

Met onze partner Perfinox bieden wij diverse high end oplossingen voor het toevoegen van droge en vloeibare ingrediënten, mixen en standaardiseren van zuivelproducten. Naast de hardware hebben wij een uniek software pakket ontwikkeld voor automatisch receptenbeheer en batchrapportages. Producten die worden gemaakt met onze installaties variëren van traditionele zuivel tot plant based alternatieven. Heeft u een procesvraagstuk daag ons dan uit en neem contact!

We are pleased to announce that Andy Cueto has joined the international DPT service team. During this pandemic the importance of having local support became extra clear. Andy will assist our customers in Asia from our satellite office in the Philippines. With his extensive experience in the food industry Andy will be the perfect person to provide the needed support. We wish him all the best with his new role!

Twee Perfitherms type PFTM45 klaar voor verzending naar een klant in Duitsland. De machines worden nog voor de kerst ingebouwd en zullen gebruikt worden voor het koelen van diverse maaltijdsauzen. Mocht u uw product willen testen dan bent u welkom in onze pilot plant. Daarnaast zijn er meerdere turnkey demomachines met geïntegreerde CIP beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact met ons op!

Een nieuwe productielijn voor een zuivelproducent in Noord Europa gereed voor de eerste productieruns. Het complete proces van RMO ontvangst tot aan de vulmachine is door Perfinox ontworpen en in huis prefab geproduceerd. Door veel bij Perfinox op skids voor te monteren kon de bouw van de nieuwe fabriek en de productielijn gelijk oplopen en is er veel tijd bespaart. Heeft u een procesvraagstuk daag ons dan uit en neem contact met ons op!

Zojuist op transport een 3 kops servo FillFast doseermachine inclusief induikbeweging en een 1.000L verwarmde hopper met roerwerk voor heet het doseren van soepen. Producten met hele delen (32 x 32mm) worden product schonend gedoseerd. De doseerhoeveelheid stelt zich automatisch in via het recept waardoor handmatig instellen van de doseerhoeveelheid overbodig is. Optioneel is communicatie met een check weigher mogelijk voor autocorrectie van de dosering bij variërende soortelijke gewichten. Het unieke ontwerp zorgt voor eenvoudig ontmantelen en reinigen, zonder gereedschap is de machine in minder dan 2 minuten gedemonteerd. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op!

One Perfitherm fruit processing and container filling line ready to go for FAT testing! At the Perfinox factory we offer the unique possibility to FAT test with product under the designed process conditions. After testing the line is cleaned via CIP dismounted and packaged for transport to the customers factory. Please let us know if we can help you with your fruit, soup, sauce, dairy, dips, spreads, bakery ingredient processing challenges and contact us!

Een recent geleverde 2 x 5 kops FillFast doseermachine voor het in 2 stappen doseren van confituur en cupcake beslag. De machine is op een C-frame gebouwd zodat deze eenvoudig van de lijn te rijden is. De FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen verloopt zonder gereedschap in minder dan 2 minuten. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Een recent geleverde 1 kops FillFast servo doseermachine voor het direct uit de kookketel doseren van diverse maaltijdcomponenten. Producten met hele delen (20 x 20mm) worden product schonend gedoseerd. De doseerhoeveelheid stelt zich automatisch in via het recept waardoor extra tijd voor handmatig instellen van de doseerhoeveelheid overbodig is. Optioneel kan de FillFast communiceren met een check weigher voor autocorrectie van de dosering bij variërende soortelijke gewichten. De FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen verloopt zonder gereedschap in minder dan 2 minuten. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Eén Perfitherm PFTM15 (1.5m2) geschraapte warmtewisselaar gereed voor transport. Deze unit zal gebruikt worden om viskeuze zoetwaren inline te koelen. De dubbele gekoelde cilinders worden geschraapt om kristalliserende producten vloeibaar te houden. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor kortere CIP tijden. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

We zijn druk met hot fill testen voor soepen en maaltijdcomponenten. Middels de ingebouwde pomp kan de mobiele InnoFill rechtstreeks uit een kookketel 3, 5 of 10L zakken heet afvullen en sealen. Het product koelt snel terug door de geringe dikte en het grote oppervlak van de verpakking. Producten en hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Voor extreem viskeuze producten is er de ViscoFill die kan worden aangesloten op een vacuümvuller of een pistonpomp. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Ready for another day of product testing! At the Perfiprocess Technology Centre we offer the possibility to test conventional indirect heating, traditional steam injection and steam infusion. Pilot systems for batch and inline production are available to prepare samples for new projects as well as support our customers with NPD work. Please let us know if we can help you with your processing challenges!

Vorige week bij onze partner Perfinox een geslaagde FAT gehad van deze 4 tank, 4 strengen CIP met energie terugwinning. De CIP is onderdeel van een groter project bij een klant in de Benelux en zal volgende week op transport gaan. Heeft u ook een CIP toepassing of een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan vrijblijvend contact met ons op !

Proof is in the pudding! At the Perfiprocess Technology Centre we offer the possibility to test various mixing, emulsifying, evaporation, heating and cooling technologies. Pilot systems for batch and inline production are available to prepare samples for new projects as well as support our customers with NPD work. Please let us know if we can help you with your processing challenges!

DPT en Perfinox bieden de mogelijkheid om onze Perfitherms als turn key skid te leveren. De units worden samengebouwd op een RVS skid inclusief pomp, medium appendages, automatisering en eventueel geïntegreerde CIP reiniging. Een mooi voorbeeld is het systeem op de foto die word gebruikt voor het bufferen / op temperatuur houden en inline koelen van viskeuze levensmiddelen. Heeft u een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan vrijblijvend contact met ons op !

DPT is uw partner voor high shear batch systemen. De Cadixpro units zijn robuuste no nonsens machines geschikt om te cutteren, op te warmen, koelen en te werken onder vacuüm. Batches variëren van 15 tot 230 kg. Typische toepassingen zijn de productie van hummus, salsa, pesto, roomkaas, pate, ganache, macarons etc. Heeft u een proces waarbij u moet cutteren, emulgeren, opwarmen, indampen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan vrijblijvend contact met ons op !

Eén Perfitherm geschraapte warmtewisselaar model PFTM20 (2.0m2) gereed voor transport. Deze unit zal gebruikt worden om diverse sauzen met garnituur inline op te warmen voor een hot fill applicatie. Het ontwerp waarbij zowel de binnen als buiten cilinder verwarmt worden zorgt voor een compacte warmtewisselaar die eenvoudig te integreren is in de bestaande lijn. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor een lange uptime en kortere CIP tijden. De Perfitherm is standaard leverbaar in duplex. Optioneel zijn ook andere legeringen mogelijk zoals bijvoorbeeld SMO254. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan vrijblijvend contact met ons op !

Een 1000L Terlet kookketel op transport terug naar onze klant. Deze ketel is door DPT compleet gereviseerd. DPT is uw betrouwbare partner voor service en onderhoud aan kookketels en geschraapte warmtewisselaars. DPT verzorgt preventief onderhoud op locatie of reparaties zoals het dichten van een lekke medium mantel. Heeft u kookketels en geschraapte warmtewisselaars in uw productie en bent u opzoek naar een goede service partner neemt u dan vrijblijvend contact met ons op !

Veel dingen zijn theoretisch te onderbouwen toch is een productietest vaak doorslaggevend als het om voedingsmiddelen gaat. Om klanten nog beter te kunnen ondersteunen heeft Perfinox een testopstelling ontwikkeld voor het inline verwarmen, heet houden en koelen van viskeuze producten. De pilotinstallatie zal helpen om de voordelen van de Perfitherm te tonen aan nieuwe klanten maar ook bestaande klanten ondersteunen bij productontwikkeling. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op!

Eén Perfitherm PFTM10 ( 1m2 ) geschraapte warmtewisselaar gereed voor een toepassing in de chemische industrie. Deze unit zal gebruikt worden om diverse chemische compounds te kristalliseren. De PFTM10 is uitgevoerd met een dubbelwandige inlaat en een dubbelwandige deksel voor tracing met warm water. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Eén Perfitherm type PFTM45 klaar voor verzending naar een klant in Nederland. Deze unit zal gebruikt worden voor het koelen van diverse sauzen. Producten variëren van laag tot hoog viskeus met grote stukken garnituur. De dubbele koelcilinders zorgen voor een snelle warmte overdracht en compacte bouw. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor kortere CIP tijden. De Perfitherm wordt standaard in duplex uitgevoerd en optioneel zijn ook andere legeringen zoals SMO254 mogelijk. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Verbogen roerwerk met een beschadigde as? Geen probleem dat lossen we op! Voor een klant uit Duitsland hebben we deze kookketel gerepareerd. Het roerwerk was verbogen en de as ingesleten waardoor de tank niet meer op druk kon. Een deel van de as is bij DPT vervangen en de afdichtingen zijn verbeterd waarna de tank binnen een paar dagen weer op transport gegaan is. Heeft u kookketels en geschraapte warmtewisselaars in uw productie en bent u opzoek naar een goede service partner neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

Twee 1000L onder aangedreven Terlet kookketels uit 1984 krijgen een tweede leven. De Terlet ketels worden door Dutch Process Technology compleet gereviseerd en voorzien van een nieuwe RVS bodem. DPT is uw betrouwbare partner voor service en onderhoud aan kookketels en geschraapte warmtewisselaars. Bij het eerste onderhoud maken wij een nieuw logboek voor uw installatie met 3D tekeningen van de benodigde slijtdelen inclusief materiaalcertificaten. DPT verzorgt preventief onderhoud op locatie of reparaties zoals het dichten van een lekke mediummantel. Heeft u kookketels en geschraapte warmtewisselaars in uw productie en bent u opzoek naar een goede service partner neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0) 314 20 20 12 of service@dutchprocesstechnology.eu

Op de valreep uitgeleverde mobiele InnoFill en 2 kops FillFast voor het heet afvullen van soepen & sauzen. De InnoFill maakt het mogelijk om eenvoudig snel heet afvullen rechtstreeks uit de kookketel in 3, 5 en 10liter of stazakken. De geleverde FillFast werkt in combinatie met een maaltijdenlijn en doseert de saus homogeen en op temperatuur middels de verwarmde hopper met horizontaal roerwerk. Heeft u een doseertoepassing voor en viskeus product of een product met garnituur neemt u dan contact op!

Met trots presenteert DPT zijn nieuwe Purafill Bag in Box product range. Als aanvulling op onze turnkey productielijnen bieden wij nu ook de mogelijkheid om uw product middels de Purafill te verpakken in zakken, pouches & emmers. Graag nodigen wij u uit om de nieuwe website www.purafill.nl te bekijken. Er is een demo unit beschikbaar voor testen. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Met trots presenteert DPT zijn nieuwe Purafill Bag in Box product range. Als aanvulling op onze turnkey productielijnen bieden wij nu ook de mogelijkheid om uw product middels de Purafill te verpakken in zakken, pouches & emmers. Graag nodigen wij u uit om de nieuwe website www.purafill.nl te bekijken. Er is een demo unit beschikbaar voor testen. Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op!

Wij kunnen met trots melden dat Carolien Lammersen heeft besloten om het DPT team te komen versterken! Met haar passie voor techniek gaat ze onze project en service activiteiten administratief ondersteunen. Namens het hele team wensen wij haar veel succes in deze nieuwe functie!

Perfitherm geschraapte warmtewisselaars combineren door de dubbelwandige binnen en buiten cilinder een kleine voetprint met een groot warmtewisselend oppervlak. Units variëren van 0.5 – 7.0m2. Zeer viskeuze producten eventueel met hele delen kunnen product schonend verwerkt worden. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor een lange uptime en kortere CIP tijden. De Perfitherm is standaard leverbaar in duplex. Optioneel zijn ook andere legeringen mogelijk zoals bijvoorbeeld SMO254. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Een recent geleverde mobiele high shear mixer voor het pureren en emulgeren van soepen. De unit kan in de productie naar verschillende kookketels gereden worden. Heeft u ook een procesvraagstuk waarbij u een creatieve oplossing nodig voor emulgeren, dispergeren, opwarmen, koelen etc neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Eén Perfitherm geschraapte warmtewisselaar model PFTM45 (4,5m2) ammoniak uitvoering gereed voor installatie. De NH3 Perfitherm heeft een verhoogde koelcapaciteit vanwege het gebruik van ammoniak t.o.v. glycol of ijswater. Deze unit zal gebruikt worden om diverse viskeuze aardappelproduct te koelen. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor een lange uptime en kortere CIP tijden. De Perfitherm is standaard leverbaar in duplex. Optioneel zijn ook andere legeringen mogelijk zoals bijvoorbeeld SMO254. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Dutch Process Technology en Perfinox zijn uw partners voor turn key oplossingen voor de productie van viskeuze voedingsmiddelen. Systemen worden volledig prefab geproduceerd en stekkerklaar geleverd bij de klant voor een korte installatietijd onsite. Geïntegreerde unit operations omvatten onder andere dispergeren, emulgeren, opwarmen, indampen, brix meting, koelen, processing onder overdruk en vacuüm. Heeft u ook een proces waarbij u moet opwarmen, aseptisch koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Klaar voor verzending een 1 kops FillFast pneumatische doseermachine inclusief 100L producthopper voor het spot doseren van diverse bakkerij ingrediënten. Producten met hele delen worden schonend gedoseerd. Het doseerpistool wordt ondersteund om het arbeidsgemak van de operator te vergroten. De mobiele FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen verloopt zonder gereedschap in minder dan 2 minuten. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Met trots melden wij dat Joop Nengerman het DPT service team komt versterken. Met zijn jarenlange ervaring als  buitendienstmonteur in de voedingsmiddelensector past Joop perfect bij DPT. Met de komst van Joop breiden we ook de service vloot uit met een extra Transporter bus. Henk Kreunen van Kreunen Bedrijfswagens inrichting bedankt voor de perfecte bus inrichting. Voor service kunt u DPT het beste te bereiken via +31 (0) 314 20 20 12 of service@dutchprocesstechnology.eu

Voor een klant zijn we druk bezig met de ombouw en modernisering van zijn oude batchunit zodat deze voor een nieuwe toepassing gebruikt kan worden. Nieuwe besturing, sensoren, ventielen, flowmeter, aanpassing CIP met roterende sproeibollen, dichtingen vervangen etc. Deze unit is weer helemaal bij de tijd en gaat hopelijk nog jaren mee! Heeft u ook een procesvraagstuk waarbij u een creatieve oplossing nodig heeft neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Eén Perfitherm geschraapte warmtewisselaar model PFTM45 (4,5m2) gereed voor transport naar een klant in Polen. Deze unit zal gebruikt worden om diverse viskeuze kristalliserende producten inline op te warmen als rework stroom. De PFTM45 is uitgevoerd met een dubbelwandig deksel en dubbelwandige productinloop voor tracing met warmwater. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor een lange uptime en kortere CIP tijden. De Perfitherm is standaard leverbaar in duplex. Optioneel zijn ook andere legeringen mogelijk zoals bijvoorbeeld SMO254. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Eén Perfitherm geschraapte warmtewisselaar model PFTM20 (2m2) gereed voor transport naar een klant in Duitsland. Deze unit zal gebruikt worden om diverse viskeuze sausen inline op te warmen. De volledig gepolijste afwerking aan de productkant zorgt voor een lange uptime en kortere CIP tijden. De Perfitherm is standaard leverbaar in duplex. Optioneel zijn ook andere legeringen mogelijk zoals bijvoorbeeld SMO254. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Een recent in Duitsland geleverde 50 liter pilotinstallatie. Voor dezelfde klant bouwt onze partner Perfinox momenteel een nieuwe productielijn. De pilotunit zal gebruikt worden om producten te ontwikkelen die op de nieuwe lijn geproduceerd gaan worden. Geïntegreerde unit operations omvatten onder andere opwarmen, indampen, koelen, dispergeren, emulgeren processing onder overdruk en vacuüm. Het systeem is volledig prefab geproduceerd en wordt stekkerklaar geleverd bij de klant voor een korte installatietijd onsite. Heeft u ook een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Een team van 5 DPT engineers heeft twee intensieve leervolle dagen bij onze partner Atlantic Engineering achter de rug. Via deze training zijn wij nog beter instaat om onze InnoFill en FillFast klanten in Nederland en Duitsland te ondersteunen. De InnoFill mobiele hot fill unit en FillFast piston doseermachines zijn doordachte concepten, eenvoudig te bedienen, onderhouden en te reinigen. Typische toepassingen voor de FillFast zijn dieptrek, topseal en vertical flow pack verpakkingslijnen. Er zijn demo units beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Recent geleverde FillFast mobiele 2 kops servo piston doseermachine inclusief 250L conische producthopper met roerwerk. Hoog viskeuze producten al dan niet met hele delen (20 x 20mm) worden homogeen koud of heet bij 90°C gedoseerd. De geïntegreerde servo gestuurde induikbeweging zorgt voor een gecontroleerde dosering. De FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen verloopt zonder gereedschap in minder dan 2 minuten. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Gebruik 90% minder plastic en bespaar 50% kosten per verpakking t.o.v. kunststof emmers met het InnoFill mobiele vulsysteem. Heet afvullen (90°C) van soepen, sausen, fruitpreparaten etc. Koel uw product snel terug door de geringe dikte en het grote oppervlak van de verpakking. Met de InnoFill kunt u producten rechtstreeks vanuit de kookketel heet afvullen in 3, 5, 10L zakken, stazakken, pouches, gastro schalen, cups, containers etc. De gepatenteerde zakken zijn eenvoudige toe open via de easy peel inkeping. De InnoFill heeft een ingebouwde pomp en is eenvoudig te verplaatsen naar verschillende kookketels. Viskeuze producten en hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Voor extreem viskeuze producten is er de ViscoFill die kan worden aangesloten op een vacuümvuller of een pistonpomp. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Eén Perfitherm skid onderweg naar een klant in Nederland. Het systeem omvat twee Perfitherm PFTM45 (4.5m2) geschraapte warmtewisselaars en een 1000L buffertank. Het systeem zal gebruikt worden voor het bufferen / op temperatuur houden en inline koelen van viskeuze levensmiddelen. Het systeem is volledig prefab geproduceerd en wordt stekkerklaar geleverd bij de klant voor een korte installatietijd onsite. Heeft u een proces waarbij u een viskeus product moet opwarmen, koelen, pasteuriseren, kristalliseren etc. neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Eén elektrisch verwarmde mobiele vetsmelter klaar voor verzending. De unit wordt bij een maaltijdbereider gebruikt voor het smelten en doseren van boter. In plaats van blokken boter snijden en portioneren wordt de boter nu vloeibaar in het product gedoseerd. Door de mobiele vetsmelter kan de klant hygiënischer werken en kortere batchtijden realiseren. Het smeltrooster en de tank hebben aparte verwarmingscircuits voor een optimale procesbeheersing. Het roerwerk zorgt voor een rustige menging van het gesmolten product. Grotere uitvoeringen verwarmt met stoom en dosering middels een pomp en flowmeter zijn ook beschikbaar. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Met trots feliciteren wij Victor Gartsen met het behalen van zijn Bachelor Mechatronica. Wij zijn blij dat Victor ook na zijn afstudeerperiode het team van Dutch Process Technology blijft versterken en wensen hem succes met de verdere ontwikkeling van het DPT Robotics Food Automation concept.

Klaar voor verzending een 1 kops FillFast servo doseermachine inclusief 500L producthopper voor het doseren van diverse salades. Producten met hele delen (20 x 20mm) worden product schonend gedoseerd. De doseerhoeveelheid stelt zich automatisch in via het recept waardoor extra tijd voor handmatig instellen van de doseerhoeveelheid overbodig is. De FillFast communiceert met een check weigher voor autocorrectie van de dosering bij variërende soortelijke gewichten. De FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen verloopt zonder gereedschap in minder dan 2 minuten. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

Recent geleverde Atlantic Engineering FillFast mobiele 2 kops piston doseermachine inclusief 450L verwarmde producthopper met roerwerk. Producten met hele delen (20 x 20mm) worden homogeen bij 95°C gedoseerd. De geïntegreerde induikbeweging zorgt voor een gecontroleerde dosering. De FillFast is eenvoudige te reinigen het ontmantelen verloopt zonder gereedschap in minder dan 2 minuten. De doseer en induikbeweging zijn optioneel leverbaar met servo aandrijving. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

InnoFill en ViscoFill mobiele vulsystemen voor het heet afvullen (90°C) van soepen, sausen en maaltijd componenten zoals aardappelpuree. Met de InnoFill kunt u producten rechtstreeks vanuit de kookketel heet afvullen in 3, 5, 10L zakken, stazakken, pouches, emmers, gastro schalen, cups, containers etc. De gepatenteerde zakken worden heet afgevuld en zijn eenvoudige toe open via de easy peel inkeping. De InnoFill heeft een ingebouwde pomp en is eenvoudig te verplaatsen naar meerdere kookketels. Viskeuze producten en hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Voor extreem viskeuze producten is er de ViscoFill die kan worden aangesloten op een vacuümvuller of een pistonpomp. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

 

InnoFill en ViscoFill mobiele vulsystemen voor het heet afvullen (90°C) van soepen, sausen en maaltijd componenten zoals aardappelpuree. Met de InnoFill kunt u producten rechtstreeks vanuit de kookketel heet afvullen in 3, 5, 10L zakken, emmers en containers. De gepatenteerde zakken worden luchtledig afgevuld en zijn eenvoudige toe open via de easy peel inkeping. De InnoFill heeft een ingebouwde pomp en is eenvoudig te verplaatsen naar meerdere kookketels. Viskeuze producten en hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Voor extreem viskeuze producten is er de ViscoFill die kan worden aangesloten op een vacuümvuller of een pistonpomp. Er is een demo unit beschikbaar voor testen op locatie. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

 

One Perfitherm ready for shipment! This model with 4.5m2 heat exchange surface will be used for an Aseptic fruit cooling application. The dual heat exchange cylinders, small footprint and easy maintenance make it the perfect machine for heating or cooling high viscous products with particulates. Other products that can be processed using the Perfitherm are lotions, creams, wax, hummus, caramel, dolce de leche, fondant, pastry cream, wafer cream, marshmallow, pie filling, ketchup, bbq sauce, dressings, starch paste, mashed potato, vegetable puree, peanut butter, fruit filling, MPC, WPC. Please contact Dutch Process Technology to discuss your process or to schedule a trial in our pilot facility. Ph +31611152441 or email: niels@dutchprocesstechnology.eu

 

DPT presenteert met trots de Atlantic Engineering doseermachines. De units zijn pneumatisch of servo aangedreven en variëren van enkel tot multi kops machines. Optioneel geleverd met producthopper inclusief roerwerk om ontmenging te voorkomen. Product aanvoer kan handmatig, via een pomp of met normwagens. Viskeuze producten en hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Alle systemen zijn hygiënisch ontworpen en eenvoudig te demonteren voor reiniging en inspectie. Er is altijd een klant specifieke maatoplossing voor het vullen van cups, flessen, gastro schalen, emmers etc. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

 

Construction of the new Perfinox test centre is making good progress. The 2500m2 building will be dedicated for erection of turnkey projects and a state of the art food grade test centre. Customers will be able to conduct FAT testing with actual product at production speeds before the system is shipped. The facility will be equipped with steam, ice water, liquid N2, frozen storage for IQF ingredients, chilled storage for dairy and meat products, integrated CIP, etc. Opening of the new facility is scheduled for Q3 of 2019. Please contact us to discuss your process at +31611152441 or via email niels@dutchprocesstechnology.eu

 

DPT en Atlantic Engineering starten een samenwerking voor het nieuwe InnoFill mobiele vulsysteem en de FillFast doseermachine range. Met de InnoFill kunt u producten rechtstreeks vanuit de kookketel heet afvullen in 3, 5, 10L zakken, emmers en containers. De InnoFill heeft een ingebouwde pomp en is eenvoudig te verplaatsen naar meerdere kookketels. Viskeuze producten en hele delen van 20 x 20 mm zijn geen probleem. Heeft u interesse neemt u dan contact op via 0611152441 of niels@dutchprocesstechnology.eu

 

We are pleased to welcome Guido Wossink to the DPT team. With his background in mechatronics Guido is a great addition to our team. Besides day to day projects Guido will mainly focus on developing new equipment. We will keep you posted on the on our future developments!

 

One 4000 kg per hour inline mayonnaise production line ready to ship to a major European sauce manufacturer. Inline ingredient dosing and emulsifying ensure a constant product quality. The system is capable of processing all kinds of emulsified sauces including 80% full fat mayonnaise. The complete system will be cleaned via CIP. Prefabricated and tested in our workshop ready for installation onsite. Just another great example of our engineering and production capabilities. Please contact us to discuss your process or to schedule a trial in our pilot facility.

 

This project for a major European sauce manufacturer includes 5 batch sauce production units, 13 buffer tanks connecting to 8 filling lines. Each batch of sauce can be directed to one of the 13 buffers and from there to 8 different filling lines. After each batch the line can be independently pigged and CIP cleaned. Prefabricated and tested in our workshop before installation onsite. Just another great example of our engineering and production capabilities. Please contact us to discuss your process or to schedule a trial in our pilot facility. 

 

We would like to invite you to visit the Renox booth during the ProPak in Bangkok (Hall: 104, Booth: BU31). To learn more about our soup, sauce, dips, dairy, confectionary and fruit processing equipment! With the Perfitech and Perfitherm systems we can offer the right solution for every process. Perfitech batch sizes: 300, 500, 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 liter and Perfitherm models PT05, PT10, PT15, PT20, PT45, PT70. Unit operations include mixing, cooking, cooling, dispersing, emulsifying and size reduction both batch and inline. We look forward to welcoming you at our booth Hall: 104, Booth: BU31. 

Our new video for the IE turnkey in-line mayonnaise emulsifying system is online. The IE system is suitable for producing any kind of emulsified sauce or dressing. Single pass inline emulsifying with automatic flow calibration. Every liter of product receives the same amount of shear. The compact design ensures a small footprint with limited product hold up volume. The system is equipped with an easy to use touch screen control system including recipe storage and data logging. The units have a built in CIP loop for cleaning.
  • Perfinox and DPT will be at Anuga FoodTec 

    VISIT US HALL 10.1 STAND G028-H029